Siirry sisältöön
Suomi
  • Ehdotuksia ei ole, koska hakukenttä on tyhjä.

Oikeuksien poistaminen olemassa olevalta käyttäjältä

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten olemassa olevan käyttäjän käyttöoikeuksia poistetaan MaestroNG:ssä. Käyttöoikeudet määräytyvät pääsääntöisesti roolien kautta, joten oikeuksia poistetaan poistamalla käyttäjä rooleista. Ohjeessa kuvataan käyttäjän poistaminen rooleista sekä ROOLIT- että YRITYKSEN KÄYTTÄJÄT -välilehdillä sekä huomioitavat asiat sovelluskohtaisista oikeuksista.

Käyttäjät saavat käyttöoikeudet pääsääntöisesti roolien kautta.

Käyttäjän oikeuksia voidaan kaventaa poistamalla käyttäjä jostakin käyttäjälle kuuluvasta roolista.

Valitaan päävalikosta Asetukset. Valitaan yritys, johon käyttäjä kuuluu ja valitaan Käyttäjät ja roolit.

Käyttäjät ja roolit -sivulla voidaan käyttäjä poistaa roolista ROOLIT - ja YRITYKSEN KÄYTTÄJÄT -välilehdillä.

1. Poistetaan käyttäjä roolista ROOLIT -välilehdellä.

Klikataan roolin edessä olevasta + -merkistä, jolloin nähdään rooliin nimetyt käyttäjät. Poista käyttäjä roolista roskakorikuvakkeella.

2. Poistetaan käyttäjä roolista YRITYKSEN KÄYTTÄJÄT -välilehdellä.

Klikataan käyttäjän nimen edessä olevasta + -painikkeesta, jolloin nähdään roolit, joihin käyttäjä kuuluu. Poista käyttäjä roolista roskakorikuvakkeella.

Sovellusrooleista poistaminen ei poista käyttäjää yrityksestä. Mikäli käyttäjä halutaan poistaa yrityksestä, tulee käyttäjältä poistaa yrityksen sovelluskohtaiset roolit ja lopuksi käyttäjä poistetaan yrityksen Käyttäjä -roolista.

Mikäli käyttäjälle on annettu oikeuksia suoraan eri sovelluksien oikeusasetuksissa, ei rooleista poistaminen poista näitä oikeuksia. Nämä oikeudet tulee käydä sovelluksien oikeusasetuksista poistamassa erikseen.